Curs 22-23

Tota la informació que necessites sobre els vòmits en nadó: Causes, cura i quan buscar ajuda mèdica

Benvinguts al nou article del blog dedicat als vòmits en els nadons, els vòmits en els nadons són una experiència comuna que pot generar preocupació en molts pares primerizos. Encara que en la majoria dels casos són inofensius i es deuen a circumstàncies quotidianes, comprendre les causes subjacents i saber com manejar és essencial per a assegurar el benestar dels més xicotets.

Este article abordarà de manera integral els diversos factors que poden desencadenar els vòmits en bebés, proporcionant informació valuosa com identificar les causes adoptar mesures preventives i reconéixer com és necessari buscar assessorament mèdic. 

Explorem no sols la naturalesa dels vòmits en esta etapa de la vida sinó també les estratègies pràctiques per a ajudar els pares a afrontar esta situació amb confiança i cura.

Qué són els vòmits?

Els vòmits en bebés són comuns i sovint inofensius, consistix en l’expulsió més o menys brusca d’una quantitat considerable dels aliments, és crucial entendre les causes i com manejar-los.

Quines són les causes?

Poden deure’s a la sobrealimentació, com una mala preparació de les llets adaptades o una subalimentació, infeccions virals o intoleràncies alimentàries.

És fonamental observar altres símptomes, com a febra o letargia per informar als  pares  de la gravedat de la situació.

Si els vòmits persistixen o són preocupants, s’ha de buscar assessorament mèdic per a descartar possibles problemes subjacents.

En bebé deshidratats el vòmit pot presentar-se de diverses maneres: 

Color i consciència: 

 El vòmit pot ser més espés i d’un color més intens indicant una major concentració de substàncies en l’estómac degut a la falta de líquids.

Freqüència i persistència: 

Els episodis de vòmit poden augmentar en freqüència i persistir malgrat intents d’alimentació o hidratació.

Aspecte més sec: 

Pot semblar més sec i enganxós ja que el cos tracta de conservar líquids en condicions de deshidratació.

Major malestar: 

El bebé pot mostrar signes de major molestar durant i després del vòmit reflectint l’impacte de la deshidratació en el seu benestar general.

Olor intensa: 

Pot tindre una olor més forta a causa de la concentració de substàncies en l’estómac

Com es pot millorar? Bé, en els episodis de vòmits en els més xicotets, és fonamental mantindre una bona higiene, assegurar-se que el bebé s’alimenta adequadament i seguir les pautes del pediatre.

Indicacions del pediatre: 

Registrar la freqüència i característiques: 

Mantindre un registre de la freqüència dels vòmits, el seu color i qualsevol altre detall rellevant.

Avaluar l’alimentació: 

Revisar l’alimentació del bebé i assegurar-se de seguir les recomanacions del pediatre quant al canvi de quantitat i freqüència de l’alimentació.

Interrompre l’alimentació: 

Si els vòmits són freqüents considerar interrompre’t temporalment l’alimentació i oferir xicotetes quantitats amb major freqüència.

Mantindre la hidratació: 

Assegurar que el bebé estiga ben hidratat intentar administrar líquids en xicotetes quantitats si l’alimentació sòlida és un problema.

Consells de professionals de la salut: 

Incloure opinions i recomanacions de pediatres o experts en salut infantil per a recolzar la informació proporcionada.

El maneig emocional per als pares: 

Oferir orientació sobre com bregar amb l’ansietat i la preocupació que poden sorgir en enfrontar els vòmits en un bebé promovent la calma i la confiança.

Actuaciones per a prevenir els vomits: 

Per a evitar que el va nadar vaig vomitar després dels menjars cal procurar que: 

-No agafi aire mentre mama.

-Eructi a acabar, però sense sacsejar-el

-Res  no li  oprimeixi el ventre.

A més quan acaba de menjar i cal estirar-ho, és convenient fer-ho de manera que el cap I el tronc quedin lleugerament elevats.

En resum, els vòmits en bebés pots ser una experiència desafiadora per als pares, però amb paciència i atenció adequada, la majoria dels casos es resolen. 

Recordem la importància de la comunicació amb el pediatre, l’observació acurada dels símptomes i la implementació de pràctiques alimentàries saludables.

Ajudar a construir una base sòlida per a la salut futura dels nostres xicotets.

Fins a la próxima! 

Daniela Plasencia 



 

 

 

 

 

Recomant...

© 2023 LaVozDeVictoria.com · Tots els drets reservats