Alimentació

La intolerància a la lactosa en els xiquets/xiquetes:

És el mateix la intolerància que l’al·lèrgia? 

Molts pares i mares confonen els símptomes de la intolerància a la lactosa i de l’al·lèrgia a la llet. Es tracta de dos afeccions totalment diferents, a pesar que els seus símptomes són similars.

La intolerància a la lactosa és un problema digestiu, mentres que l’al·lèrgia a la llet involucra al sistema immunitari.

La intolerància a la lactosa pot generar moltes molèsties, però no provoca cap reacció que puga posar en perill la vida, com l’al·lèrgia. En canvi, les al·lèrgies a la llet solen desaparéixer durant el primer any de vida, quan el sistema digestiu de l’infant encara està bastant immadur. La intolerància a la lactosa pot començar en la infantesa o adolescència i tornar-se més notòria en l’adultesa.

Què és la lactosa?

La lactosa és una sucre que es troba en molts aliments com per exemple: la llet i els productes lactis, com el iogurt, gelat, formatges…

Quins són alguns dels símptomes principals de la intolerància a la lactosa?

Els símptomes de la intolerància a la lactosa depenen de la quantitat de lactosa que es consumisca. Quanta més lactosa consumisca el xiquet/a, més símptomes experimentarà.

Els símptomes més freqüents són els següents:
– nàusees.
– dolor abdominal.
– diarrea.

Com es diagnostica la intolerància a la lactosa?

– En alguns casos, es realitza una prova d’hidrogen en l’alé: La prova consistix en el fet que el xiquet/a deure respirar en un recipient que mesura el nivell d’hidrogen en l’alé abans i després de beure una beguda que conté una quantitat coneguda de lactosa. Un augment en els nivells d’hidrogen es considera un resultat positiu.

– Els pediatres examinen l’acidesa en la matèria fecal dels bebés i els xiquets. La presència de glucosa en la femta indica que hi ha lactosa no digerida.

Com es tracta la intolerància a la lactosa?

El tractament de la intolerància a la lactosa depén de la magnitud dels símptomes. És possible que alguns xiquets/as amb intolerància puguen consumir xicotetes quantitats de productes lactis sense experimentar símptomes. Principalment, el que es fa és:

– El pediatre pot recomanar-li un suplement de l’enzim lactasa de venda lliure.

– El pediatre el remeta a un nutricionista. Pel fet que els productes lactis són una gran font de calci i de vitamina D, que tots els xiquets necessiten, un nutricionista registrat pot suggerir-li altres aliments que aporten estos nutrients i també podria recomanar-li suplements vitamínics.

 

Recomant...

© 2023 LaVozDeVictoria.com · Tots els drets reservats