Alimentació

LA IMPORTÀNCIA DE LA LACTÀNCIA MATERNA

Moltes vegades pensem que si no li donem pit al bebé té efectius negatius per a ell/ella. (Com que no tindrà els mateixos nutrients o simplement eixe vincle que es crea). Però no és així, tant donar-li llet materna com no, té efectes positius per al bebé. En este article veurem els beneficis, tècniques per a millorar la lactància i la importància d’ella. 

Ocho claves básicas para una lactancia materna feliz y exitosa                Deprecated : Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home2 ...

La lactància materna, aspecte fonamental en la cura dels bebés, proporcionant no sols nutrició, sinó també beneficis per a la salut i el vincle emocional entre la mare i el bebé. 

Primerament, veurem totes els beneficis, consells e importància de la llet materna. L’OMS la recomana com a aliment exclusiu per al lactant fins als 6 mesos d’edat. Però a partir d’eixos mesos pots decidir si vols deixar de donar el pit o seguir fins a una lactància a demanda. Perquè la dona puga produir llet materna ha d’estar sota la influència de les hormones prolactina i oxitocina. La prolactina és l’encarregada que hi haja producció de llet i l’oxitocina desencadena l’ejecció (eixida) de la llet.

Ara veurem els beneficis de la llet materna:

Nutrició adequada: La llet materna proporciona els nutrients essencials. A més dona al bebé anticossos que enfortixen el seu sistema immunològic.

Protecció contra malalties: Els bebés alletats tenen menys probabilitats de desenvolupar infeccions respiratòries, al·lèrgies i malalties cròniques.

Vincle Emocional: La lactància materna promou un vincle entre la mare i el bebé. Creant un moment especial i únic.

A l’hora de donar-li el pit i que siga un moment agradable hem de tindre una bona tècnica. Alguns són estos:

– Que estiguen en una posició correcta. Pots posar-te un coixí de lactància, una posició de ficada al llit…

– Que les preses siguen a demanda (quan el bebé el demane)

-Que el bebé s’enganxe bé, és a dir, que òbriga bé la boca i que abaste tota l’arèola. Perquè si no s’enganxa bé, la mare patirà dolors en els mugrons.

Alguns consells per a este període: 

-Estar informada abans de començar este moment. Ja siga amb la matrona, familiars que han seguit este procés o fins i tot per articles.

-Donar-nos suport en la parella. Que el pare ajude en tot el que puga. Que els dos confien en un al -altre.

-Que el pit no és una cosa que haja de fer mal. Sí que fa mal, és perquè està havent-hi algun problema.

-I confiar en tu. Saber que pots fer-ho, estar segur…

En conclusió, la lactància materna és una pràctica beneficiosa i fonamental que mereix ser secundada i promoguda activament per a garantir el benestar tant dels bebés com de les mares i de la societat en el seu conjunt.

Rocío Guillén

Recomant...

© 2023 LaVozDeVictoria.com · Tots els drets reservats