General

La higiene del cabellFran Castillo

La cura dels cabells es imprescindible en els primers mesos de vida i continua Serpent necassària al llarg de tota la infància i vida. Per això os vaig a parlar sobre com rentar el cabell del vostre bebé i consells.

El rentat

Els cabells s’han de rentar amb xampú infantil, amb la periodicitat indicada del pediatre segons Las necessitats personals de cada bebé.

El procediment segueix aquests passos:

1. Remullada amb aigua.
2. Ensabonada i fregada. S’ha de fer suaument amb els tous dels dits, a poc a poc i des de l’arrel.
3. Esbandida abundant, procurant que no quedin restes de xampú i amb compte perquè a l’infant no li entri sabó als ulls.
4. Assecat. Amb una tovallola, si fa fred es pot assecar amb un assecador.
5. Pentinat, com a pas final del procés.

El pentinat


El pentinat després del bany, però també en altres moments del dia. Aquesta tasca es farà amb un raspall, que
variarà segons l’edat de l’Infant.

El raspall del nadó ha de ser de cerres molt fines i cal passar-lo amb suavitat i lleugerament humit per no fer-li cap mal. A mesura que la nena o el nen creixi, el model, la mida i el material del raspall canviaran, adaptant-se a cada fase de desenvolupament.

Pel que fa als cosmétics, es recomana utilitzar productes amb pH neutre i sense alcohol. Sobretot les primeres setmanes s’ha d’evitar l’ús de colonies.

Durant la higiene del cabell convé observar les irritacions que de vegades causa la sudoració i que s’acostumen a produir al clatell pel contacte amo els cabells Ilargs. Un dels perills més grans pel que fa a la higiene dels cabells és la parasitació, que veurem més endavant.

Per afavorir l’autonomia, cal procurar adoptar talls de cabelis que faciltin que les nenes i els nens es puguin pentinar sols.

Recomant...

© 2023 LaVozDeVictoria.com · Tots els drets reservats