Higiene

És bo banyar als xiquets/as tots els dies?

Andrea Hernández Rubio

 

Cómo bañar a un bebé: consejos imprescindiblesÉs un costum que moltes persones tenen, però, és bo banyar als xiquets/as tots els dies? Els dermatòlegs ho desaconsellen, en canvi moltes famílies opinen diferent.

 

 

En estos casos, el millor és consultar amb un especialista. Fabbienne Robuschi, és dermatòloga a l’Hospital de l’Escorial i la Clínica Valdelasfuentes de Madrid; com a professional recorda que «la pell és un òrgan multifuncional de gran importància que promou la funció de barrera, la protecció mecànica, la termoregulació, la vigilància immunològica i prevé la perduda de fluids corporals”.

La pell d’un bebé és molt fràgil, ja que el seu procés maduratiu acaba entorn als 8 o 9 anys. Durant els primers anys de vida, el bany hauria de realitzar-se dos vegades per setmana evitant l’ús d’esponges. És molt important usar sabons, xampús, cremes… amb pH neutre, perquè el pH de la pell no s’altere. En el cas que el xiquet/a faça olor de suor o jugant s’ha embrutat bastant, òbviament se li podrà banyar si es necessari però no per norma.

 

Perquè el bany del xiquet/a se efectue de la manera més correcta possible, caldrà seguir uns passos:

  • Si el bebé és un nounat, l’habitació on s’efectuarà el bany haurá d’estar a 21-24 ºC.
  • Si té més de sis setmanes de vida, l’habitació on s’efectuarà el bany haurá d’estar a 20-22 ºC.
  • S’ha de disposar d’una banyera adequada i d’ús ergònomic i segur.
  • S’ha de tindre tot preparat abans de començar amb el bany, de manera que no s’hagui de quedar mai el xiquet/a a soles.
  • L’aigua ha de estar tèbia, a uns 32-36 ºC.

Asea a tu bebé de forma segura con estas bañeras para bebés

Una vegada acabat el bany, s’ha d’assecar al xiquet/a a copets per no irritar la pell i amb una tovallola suau, tenint en compte els plecs (axil·les, coll) i els genitals per evitar infeccions.

 

 

Recomant...

© 2023 LaVozDeVictoria.com · Tots els drets reservats