Alimentació

Els diferents tipus d’intoleràncies alimentàries

Les intoleràncies alimentàries són cada vegada més reconegudes com una preocupació de salut important. A diferencia de les al.lèrgies alimentàries, les intoleràncies són reaccions adverses a certs aliments que no impliquen una resposta inmunitària. La intolerància alimentària és la capacitat per a dirigir i metabolitzar un determinant aliment sense que intervinga cap mecanisme de defensa del sistema inmunitari.

Hi ha diferents graus d’intolerància, alguns dels més frequents són:

– La intolerància a la lactosa: es deguda a la impossibilitat de metabolitzar la lactosa. Els sintomes inclueixen dolor abdominal, gasos, inflamació y diarrea, després de consumir productes lactis. El diagnostic sol implicar proves de hidrògen en el alè o en proves d’intolerància a la lactosa. 

– La intolerància al gluten: es coneguda com una malaltia celíaca i consisteix en la inflamació de l’intestí prim produïda per la ingestió de gluten. Aquesta inflamació fa que la superfície d’absorció de l’intestí disminueix. Els sintomes són diarrea, retras del creiximemt, distenció abdominal i anemia. El diagnostic sol implicar proves de anticosos especifics i biopsies del intestí prim.

– La intolerància a aliments FODMAP: es coneguda per tindre dificultats per a digerir certs carbohidrats fermentables, coneguts com oliosacàrids, disacàrids, monosacàrids i poliols fermentables. Aquestos inclueixen certes fruites, verdures, lactis i grans. Els sintomes poden variar des de dolor abdominal fins canvis en el ambits intestinals.

– La intolerància a aditius alimentaris: es deguda a certs aditus alimentàris com colarnts, conservants o  edulcorants. Els sintomes poden incluir hiperactivitat, dolor de cap, reaccions cutànies i problemes digestius. Per identificar els aditus desencadenants pot requerir un procés d’eliminació i de reintroducció d’aliments. 

 

 

Recomant...

© 2023 LaVozDeVictoria.com · Tots els drets reservats