Curs 22-23

Accidents infantils, com evitar-los?

Avui parlarem dels accidents infantils, tema que tan vos preocupa a vosaltres les famílies, a més a les primerenques, aquest post simplement et donarà les claus per a que
pugues tenir els teus fills/es segurs i per fí poder respirar tranquil·lament.

Parlarem d’aquells accidents que més us preocupen, com:
1- Caigudes
2- Accidents de tráfic.
3- Ofegaments, asfixies, ennugaments.

1. CAIGUDES:

Les caigudes, son el accident no mortal, més recurent en la infància dels nostres fills i filles, per això de vegades ens tornem bojos/es per intentar evitar-lo, als nadons les caigudes més recurents son als bressols, canviadors,.., per la falsa confiaça de que no es va a moure, sempre hem de estar atents, i no llevar-los els ulls mai, si ho hem de fer, deixarem un mà sobre el cos del nadó per assegurar-nos que no es puga moure.

A les nenes i nens més majors haurem de posar segurs a les finestres per a que no les puguen obrir, a més de procurar que no hi haja cap objecte en els que es puguen empinar i caure.

2. ACCIDENTS DE TRÀFIC:

Els nens/es estan exposats a accidents de tràfic ja siga com a vianants o dins del vehicle, per evitar-ho, haurem de procurar que la persona que duga el transport on el nen/a vaja tinga els coneixements necessaris a més de que compleixca amb totes les mesures de seguretat obligatories.

Per evitar els accidents com a vianants, haurem de proporcionar a les nenes i nens una bona eduacació de prevenció per a que tinguen cura, com per exemple que abans de creuar un pas de vianants, haurà de mirar que estiga en verd a més d’assegurar-se de que no passe cap vehicle.

3. OFEGAMENTS, ASFIXIES I ENNUGAMENTS:

Aquest es un dels accidents més perillosos, ja que no si no es tracta bé pota acabar amb la vida dels nostres fill/es, pot ser per tre causes principals:

Menjar:
Hem de tenir cura de no donar menjars amb una mala preparació, amb troços grans, textures dures, etc,

Hora de la son:
Procurarem que no es puguen enredrar amb cap cosa, com un llençol, una manteta un peluig, etc. Es recomanable que els nadons dorguen cap amunt.

Joguines objectes:
Mai donarem al nen/a objectes més xicotets que el seu puny, per evitar que se’ls puguen dur a la boca i ofegar, també evitarem les joguines amb peces menudes, a més d’assegurar-nos de que aquesta siga adequada a la seua edat.

Si en qualsevol d’aquestes situacions el nen/a deixa de respirar farem la reanimació cardipulmonar (RCP), sinó realitzarem la maniobra de Hembrich.

17/03/2023 María Peris, Álvaro, Sandra, Paula Sanz, María Navas 

Recomant...

© 2023 LaVozDeVictoria.com · Tots els drets reservats